In deze Nieuwsflits

  • Favorieten
  • Sneller openen van documenten
  • Afdrukken
  • Archiveren

Misschien heb je het al gezien, er is een nieuwe versie van MyDMS. Deze zit vol met nieuwe functies en uitbreidingen. In deze Nieuwsflits lichten we een aantal zaken toe die het dagelijks gebruik makkelijker maken. In volgende Nieuwsflitsen zullen we stapsgewijs ook de andere nieuwe mogelijkheden onder de aandacht brengen.

► Favorieten

Documenten die je belangrijk vindt of vaak gebruikt kun je als “favoriet” aanvinken, waardoor je ze nu nog sneller terugvindt. Ook je recent bekeken documenten komen in dit overzicht terecht.

► Sneller openen van documenten

Documenten waar je op klikt worden meteen geopend. Je hoeft dus niet meer te kiezen voor ‘Bekijken’ of ‘Downloaden’. Dit geldt voor alle documenten in je favorietenlijst, de zoekresultaten, of het overzicht “Recente wijzigingen”. Wil je toch de details van het document zien, klik dan op het informatieknopje rechts van de titel.

► Afdrukken

Word-documenten en PDF-documenten kunnen rechtstreeks afgedrukt worden. Je hoeft ze dus niet meer eerst te openen of te downloaden.

► Archiveren

Documenten die niet meer worden gebruikt, maar wel bewaard moeten blijven, kunnen worden gearchiveerd. Deze komen in de map ‘Archief’ onderaan de inhoudsopgave. Je kunt ook hele mappen in één keer naar het archief verplaatsen of weer terugzetten.

Gearchiveerde documenten zijn alleen zichtbaar voor beheerders en komen niet terug in het overzicht van vervallen documenten.